Сон із 22 до 24 години збереже здоров'я або вилікує чимало недуг. Рівнян навчали коли та як правильно спати, щоб не захропіти. А ще заспокоїли уже хропунів та їхніх рідних: уникнути безсонних ночей цілком реально. А зі здоровим 8-годинним сном зійде зайва вага, мине депресія, та зменшиться загроза виникнення інсульту чи інфаркту у передранковий час.

Вони почули про лекцію присвячену храпу й прийшли дізнатися, що це за така недуга. Розповісти про сон, його фази й особливості до Рівного приїхав Президент Асоціації Медицини Сну Юрій Погорецький.

Ця фаза сну може тривати лише від декількох секунд до декількох хвилин. І тільки у ній в організмі виробляється гормон мелатонін.

Цей перелік можна продовжувати ще дуже довго, переконує кандидат медичних наук. Хвороби починають атакувати, коли людина спить замало. Ідеальний сон — восьмигодинний, і дуже важливо спати із 22:00 до 24:00. А храпом організм починає просити спати правильно.

Скільки дихає, а скільки ні під час сну чоловік, пані Валентина не знає. Але те, що гормону щастя під час сну виробляється недостатньо, уже зрозуміла: чоловік почав хропіти.

Сови та жайворонки - це міф, переконує Юрій Погорецький. Просто в Україні, каже, не виховують культури сну, як у Європі. Але сучасні технології, які дозволяють діагностувати порушення сну та лікувати їх, уже є в Україні. У Рівному за консультаціями та діагностикою можна звертатися до медиків медичного центру "Аніко". А ще не соромитися свого хропіння й не чекати, що воно мине саме собою.