Не залишила без уваги і органами місцевого самоврядування, які дають дозволи на здійснення такої діяльності. Як результат – за грубі порушення відкрито два кримінальні провадження, 17 посадовців притягнули до відповідальності.

Прокурорська перевірка тривала два місяці. Засвідчила, що контролюючі органи у сфері автоперевезень неналежно виконували свої обов’язки. Зокрема, як розказали у прокуратурі, на рейси відправлялися автобуси та маршрутні таксі із численними технічними порушеннями.

У результаті перевірок – із шістьма перевізниками в області розірвано договори. Зафіксували прокурори і порушення кримінального характеру, зокрема привласнення бюджетних коштів посадовими особами одного із районних автодоріг. Йдеться про суму у 265тисяч гривень, які були передбачені державою для розчищенні снігу. Щоправда в ході судового розслідування їх відшкодували у повному обсязі. Ще одне провадження відкрили прокурори на посадовців однієї міської ради в області.

Отримали свої догани і 3 працівників управління державної інспекції з безпеки на наземному транспорті в області, саме ця структура, кажуть прокурори, має належним чином перевіряти та забезпечувати умови безпечного, якісного та ефективного перевезення пасажирів та вантажів. Загалом за 2 місяці внесено 32 документи прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 17 посадовців.