Хірурги обласної лікарні запатентували новий спосіб видалення жовчного міхура. За цим методом вже працюють київські та харківські лікарі. Зацікавилися ним і за кордоном. Невдовзі про свій винахід рівненські медики доповідатимуть на Міжнародному конгресі. Донині використовувався лише єдиний, американський спосіб. Чим "український" краще наша Анна Махно розповість вже за кілька секунд. Ми ж просимо людей з чутливою психікою утриматися від перегляду, адже в сюжеті використовуються кадри самої операції.

Так у Рівне нській обласній лікарні проводять лапароскопічну холецистектомію, простіше кажучи видалення жовчного міхура. У світі при цьому використовують єдиний, так званий американський спосіб, але не рівненські лікарі. Вони запатентували свій. Його хочуть назвати "українським".

Валентині Потапчук видалили жовчний міхур "Українським" способом годину тому. Самопочуттям жінка, каже, задоволена. За два дні її планують виписати.

Метод видалення жовчного міхура авторства рівненських хірургів, вже перейняли медики з Києва, Харкова та Житомира. Це й не дивно, розповідають лікарі, адже переваг "українського" способу над "американським" чимало.

Це лікарі розповідали і Марії Бучинській. Жінці видалятимуть жовчний міхур сьогодні. Операції, каже, не боїться.

Все буде добре, впевнені рівненські хірурги, бо оперують "українським" способом до десяти людей на добу. Тим часом, методом вже зацікавилися лікарі з-за кордону. 20 червня автори винаходу доповідатимуть про нього на Міжнародному медичному конгресі у Відні.