В Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка Степана Дем'янчука відкрили учбову криміналістичну лабораторію. Тут майбутні юристи застосовують здобуті під час навчання теоретичні знання на практиці.

Навчання сучасного юриста неможливе без вивчення криміналістики. Фахівці називають її фундаментом усієї правової науки. Тому відкриття у стінах вузу учбової криміналістичної лабораторії стало ще одним проривом університету. Говорять, аналогів їй, у всій Західній Україні точно не знайдеш, а може і у всій державі.

Криміналістичний полігон, як його називають викладачі, складається із лабораторії оснащеної комп'ютерною та фото технікою, валізою криміналіста, друкарською машинкою, відповідною літературою та наборами матеріалів, завдяки яким студенти зможуть проводити експертизи. Є тут і окрема кімната,де можна проводити слідчі дії.

Ті, хто залишились у лабораторії - аналізують роботу однокурсників, потім міняються. Така форма роботи дозволяє суттєво економити час. Сьогодні студенти вчаться працювати на огляді місця вбивства та крадіжки. Виявляють відбитки пальців, досліджують фальшиві гроші, документи та складають фотороботи. Усі умови в учбовій криміналістичній лабораторії університету максимально наближені до реальних. А всі атрибути, техніка та матеріали - справжні.Таке задоволення не з дешевих, однак для якості навчального процесу ця лабораторія необхідна,- кажуть викладачі. Студенти юристи поділяють думку своїх педагогів.

І нехай не усі студенти юридичного факультету у майбутньому оберуть професію слідчого, дільничого чи експерта. Головне, що спробувавши на практиці те, чим доведеться займатись усе життя, зможуть свідомо вирішити підходить їм така робота чи ні.