Сільським дітям позаздрять місцеві. У селі Розваж, неподалік Острога, відчинять центр "Здоровенькі були". У приміщенні облаштують чоловічий та жіночий тренажерні зали, буде кімната для тенісу, а ще кімната туриста. Така небачена дотепер розкіш обійдеться у 150 тисяч гривень. Левова частка суми — виграний гранд. 50 тисяч гривень збирають усім селом.

Вони тут хазяї, тому й прибирають. За останні півроку вимели й вивезли дві вантажівки сміття. Не шкодують ні часу, ні зусиль, бо мають гарне заохочення. У цих стінах запрацює спортивно-оздоровчий рекреаціно-відновлювальний Центр "Здоровенькі були".

Це підвальне приміщення сільського клубу. Без вікон та дверей стоїть уже багато років. Ідея перетворити його у центр спорту й відпочинку народилася одразу у декількох головах. Острозький активіст Олег Швець вирішив допомогти із пошуком грошей. Він - мізки проекту. Написав програму й виграв гранд на облаштування центру.

Це лише частинка від усього, що закупили. Решта тренажерів, штанги, гантелі чекають ремонту у приміщенні. На обладнання витратили 100 тисяч гривень надані Всеукраїнським фондом з підтримки органів місцевого самоврядування. Ще 50 тисяч — місцеві гроші.

Ще 15 тисяч гривень виділили районні депутати. Зібрані на місці кошти витратять на ремонт приміщення. На штукатурах й малярах зекономлять, працюватимуть місцеві жителі, бо центр для них. Молодь не проти, уже почала готувати приміщення до ремонту. Хоча на тих, хто кидає тут сміття, ображається.

За тиждень тут вставлять вікна та двері й візьмуться за стіни. Коли сюди прийдуть перші відвідувачі, не загадують. Але точно знають: вхід школярам буде безкоштовний, дорослим мінімальний. Щоб було чим за електроенергію та опалення платити.