Останній дзвоник пролунав, навчальний рік позаду. Прийшла пора оздоровлення дітей. Окрім пришкільних таборів, які вже сьогодні розпочали свою роботу із першого червня відкривають оздоровчий сезон і позашкільні дитячі табори області. Їх готовність перевірили вже дві комісії. Додатково переконатись, що все підготовлено зокрема у дитячому оздоровчо-санаторному таборі "Агатівка" у Гощанський район вирушив голова облдержадміністрації Василь Берташ.

Позашкільний дитячий санаторно-оздоровчий комплекс "Агатівка" називають візитівкою Гощанського району. За одну зміну тут оздоровлюють 450 дітей. На території знаходиться 17 будиночків, кожен з яких розрахований приблизно на 40 чоловік. Тут вже зробили свіжий ремонт.

На території дитячої здравниці є стадіон із спортивними майданчиками, плавальний басейн, бібліотека, ігрові майданчики та лісове озеро, де діти мають можливість поплавати на катамаранах. Нині усі роботи вже завершені. Підготовку ж розпочали ще 27 серпня минулого року, через день, після того як із табору поїхали діти.

Цей заклад має ліцензію на надання медичних послуг. Найчастіше до табору потрапляють діти із хронічними захворюваннями органів травлення, дихання та опорно-рухового апарату. Після приїзду дітей, їх оглядає лікар та назначає лікувальні процедури. Щорічно у "Агатівці" оздоровлюють також дітей пільгових категорій з району.

Загалом за сезон, який починається першого червня та триває по 31 серпня у санаторно-оздоровчому комплексі зміцнює здоров'я майже дві тисячі дітей. У області функціонує близько двох десятків оздоровчих таборів. Їх роботу перевірили дві комісії, втім не для того, щоб критикувати недопрацювання, а щоб допомогти.