Останній дзвоник з особливими гостями. У лавах школярів із села Тучин Гощанського району голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ. Очільник області на урочистій лінійці привітав із перемогою на Всеукраїнській олімпіаді з географії "мегамозок" Богдану Лежнюк. Десятикласниця довела на власному прикладі, щоб досягати висот не обов'язково навчатись у елітних школах.

Через зливу останній дзвоник у селі Тучин цьогоріч проходить у актовій залі.Та це не псує свята. Нині вітають випускників, які відправляються у доросле життя та відзначають досягнення і успіхи учнів. Гордістю школи тут називають десятикласницю Богдану Лежнюк. Цього року на Всеукраїнській олімпіаді з географії дівчина зайняла перше місце. Готувалась три роки. Чи не щодня залишалась після уроків для індивідуальних занять. І навіть вдома не полишала книжок. Усе не дарма, адже завдання були доволі складні.

Перемога Богдани, вважає її вчитель географії, заключається насамперед у старанності дівчини та професійності педагогічного колективу.

Голова Рівне нської облдержадміністрації Василь Берташ завітав до школи, аби привітати призерку. Їй та вчителю, який готував Богдану, очільник краю подарував фотоапарати. Навчальний заклад ж отримав новий комп'ютер. Василь Берташ запевняє, нині головне завдання влади усіх рівнів, щоб діти отримували міцні знання.

Нині Богдана посилено займається вивченням англійської мови. У вересні її чекає Міжнародна олімпіада з географії, яка відбуватиметься в Індії. В області цьогоріч ще троє учнів, яких визнали найкращими на Всеукраїнському рівні. Вони довели, що є першими у знаннях французької та української мов і правознавства.