Для них спів - це невід'ємна частина життя, а конкурси - гарна нагода поспілкуватися з такими ж як і самі. Незрячі та слабозорі з восьми західних областей України сьогодні з"їхалися до Рівного на конкурс художньої самодіяльності. Змагалися цілий день, адже підготували більше сотні номерів.

Надія Дотчук на конкурс художньої самодіяльності приїхала з Чернівців. Дівчина - інвалід 3-ї групи по зору. Розповідає, сьогодні вона співатиме в дуеті разом з мамою, а ще акомпонуватиме іншим учасникам колективу. Вони постійно у творчому пошуку, бо без музики не уявляють свого життя. А такі конкурси підходять якнайкраще, щоби розповісти про свої досягнення іншим.

А це тріо - рівненське. Минулоріч вони стали першими на Всеукраїнському конкурсі хорових колективів УТОС. Та головне кажуть, це не перемога, а спілкування з такими, як вони самі - однодумцями.

На сцену виходять солісти, дуети, тріо та квартети. Учасники із восьми областей західної України підготували більше сотні номерів.

А визначатимуть найкращих за професійністю виконання репертуару та сценічною культурою. Члени журі впевнені, обрати переможців буде нелегко..

Та все ж обрати доведеться. Найкращий колектив восени поїде представляти Західну Україну на Всеукраїнський конкурс до Євпаторії.