Перші 40 контейнерів для збору пластику працівники Санкому сьогодні встановили на території житлово-комунального підприємства "Покровське". Під час опитувань більшість рівнян заявили, що готові сортувати сміття і викидати пластикову тару окремо.

Роздільному збору сміття у Рівному бути. Хочемо ми того, чи ні, а за законом у найближчі кілька років так збирати відходи має вся Україна. Виокремити пластик - тільки перший етап, розповідає директор Санкому. У найближчі 2 - 3 роки з'являться окремі контейнери для збору ще й харчових відходів, скла та паперу.

Перед тим, як встановити такі контейнери, підприємство провело опитування серед рівнян. Результати соціології показують: 8 із десяти опитаних рівнян готові викидати пет-пляшки окремо. Потім - відсортовані пляшки потраплятимуть на сміттєпереробний завод, де їх пресуватимуть і відправлятимуть в подальшу переробку, аби не забруднювати ними довколишнє середовище.

Один такий контейнер чеського виробництва коштує близько півтори тисячі гривень. Місту, лише на території, що обслуговується Санкомом їх потрібно близько півтори сотні. встановити такі обіцяють вже до кінця року. Наразі ж пластик окремо від інших відходів збирають тільки на території ЖКП "Покровське".