Чи зможуть рівняни їздити по місту громадським транспортом? Вже сьогодні тролейбусний парк випускає на маршрути менше транспорту. І все через звільнення кондукторів та водіїв. Працівники комунального підприємства "Рівнеелектроавтотранс" вже кілька місяців не отримують заробітної плати. Люди у відчаї, тому що не мають за що годувати сім'ї . Деякі беруть кредити у банку, але не мають чим віддавати. Деякі ж, не дочекавшись зароблених грошей, пишуть заяви на звільнення.

Пані Тамара працює кондуктором тролейбуса. Та вже кілька місяців за свою працю грошей не отримує . Каже, нині просто у відчаї, змушена жити в кредит. Така ж ситуація і в інших працівників "Рівне електроавтотрансу". Своєї зарплатні водій Василь чекає як "манни небесної".

Те, що із зими їм повністю не виплатили кровно зароблених грошей на камеру говорять найсміливіші. Інші намагаються мовчати, бо кажуть, зайве слівце може коштувати і такої роботи.

А їй боятися нічого. Ірина Нестерук заяву на звільнення написала за власним бажанням. Бідкається, просто іншого виходу не мала, п'ятирічного сина треба годувати. А на сто-двісті гривень, які давали перед святом, не проживеш.

Така ситуація склалася через те, що з держбюджету необхідні підприємству кошти не надходять, пояснює міський голова Рівного Володимир Хомко.

Та все ж, заробітну плату працівникам "Рівне електроавтотрансу" обіцяють виплатити. Коли - стане відомо за кілька днів.

Володимир Хомко додає, виходом може бути введення адресної допомоги на перевезення пасажирів-пільговиків. Нині ж чиновники думають і про підвищення проїзду в тролейбусах на 20 копійок. А вже зараз, як повідомили працівники підприємства, після зацікавленням журналістів боргами, їм нарешті виплатили зароблене, правда тільки за лютий місяць.