А належних умов для цього немає. Щотижня вони влаштовують змагання з футболу на власноруч облаштованому полі. Самі за ним доглядають, влаштовують суботники, косять траву, ремонтують лавки. Все б і нічого, та огороджений майданчик залізної сіткою, яка є занизькою. А це подекуди небезпечно для життя.

Ці хлопці кілька разів на тиждень збираються поганяти м'яча. У будні, кажуть, на цьому полі не так людно, проте на вихідних "аншлаг". Навіть влаштовують справжні змагання. Востаннє, грали з футбольною командою "Тинне". За цим полем хлопці доглядають самі, як можуть: косять траву, збирають сміття.

Здавалося б все і нічого, та вже неодноразово ледь біда не траплялася, розповідають місцеві. А все через занизьку залізну сітку, якою огороджений майданчик.

Часто-густо шкіряний перелітає за іншу огорожу і стрибає на автівках, що стоять на арештмайданчику. Так стається не навмисно, стверджують хлопці.

Така ситуація, бідкаються молодики, окрім них більше нікого не цікавить. Спортивні спорудження у Рівному ремонтуватимуть, на це цьогоріч виділили 500 тисяч гривень, розповідають у профільному управлінні. Однак, про окультурення цього поля не йдеться,бо воно не перебуває на балансі міста.

Басівкутські футболісти припиняти займатися улюбленим видом спорту не збираються. Хоча й хвилюються, щоб біди з меншими товаришами не сталося, через м'яч, який втрапить на дорогу . Тим часом охоронці арештмайданчика продовжують ганити хлопців.

Та все ж футбольного хлопцям віддають завжди. Бо кажуть, спортом же займаються, а не п'ють чи палять.