Ветерани другої світової війни, які живуть нині у різних країнах, зустрілися напередодні Дня перемоги. Подолати кордони їм допоміг телеміст. Рівненські ветерани встановили телеміст, щоб поспілкуватися з колишніми однополчанами, жителями республіки Тива. Щоправда, з Тувинських добровольців, у ньому змогла взяти участь лише Віра Байлак, одна з останніх бійців ескадрону.

У Рівному ветерани, обласні та міські чиновники, митці. У Кизилі один з останніх бійців ескадрону Тувинських добровольців, тамтешні діячі та Президент Республіки Тива. Відстань в тисячі кілометрів не стала перепоною - два народи привітали один одного з Днем Перемоги та разом вшанували загиблих у Другій Світовій війні.

Такій зустрічі, хоча й віртуальній, рівненські ветерани надзвичайно радіють. Кажуть, ніколи не забудуть подвигу тувинських добровольців. І те, що Тувинська Народна Республіка тоді першою оголосила підтримку СРСР у Німецько-Радянській війні.

Теплі відносини народів зберігати і надалі, закликали одноголосно присутні обидві сторони. Запрошують до себе у гості і тувинці, і українці.

Так нації і привітали один одного з перемогою, вшанували полеглих у Другій Світовій війні і побажали мирного неба над головою: так телеміст завершився...Але всі сподіваються, дружба народів триватиме.