Десятки змій "атакували" небо Рівненщини. Щоправда, не звичайні, а повітряні. Їх запускали школярі зі всієї області на аеродромі "Воронів" рівненського авіаційно-спортивного клубу. Там відбувся фестиваль"Поліське небо".

Марійці 6 років. На обласному фестивалі повітряних зміїв "Поліське небо" вона найменша учасниця. Та через це не хвилюється. Каже, приїхала зі Здолбунова не за перемогою, а за враженнями.

На аеродромі "Воронів" зібралися чотири сотні учасників зі всієї Рівне нщини. Для перемоги у цих змаганнях потрібно, щоби змій був правильно сконструйований, аби летів у небі під потрібним кутом. А виготовлення повітряного, то справжнє мистецтво. Тут вони різної форми, кольору та матеріалу.

Однак, яким би змій не був вправним, головне - це погода. Тільки від неї залежить, на скільки вдало повітряний підніметься у небо і як там летітиме. Та все ж до змагань готуються заздалегідь: розробляють моделі та роблять пробні запуски.

У програмі фестивалю передбачили запуск повітряних за шістьма категоріями: плоский, об'ємний, пілотажний, екстремальний змій, а ще змійковий потяг. Вибороти першість бажають всі. Та хто стане переможцем для організаторів - другорядне. Важливіше - це мета.

Змагалися школярі два дні. Перемогу здобули дубенчани. Та представлятиме нашу область на Всеукраїнських змаганнях володарі другого місця - Рівне нський район. Бо команда з Дубенщини вирушає змагатися з ракетно-моделього спорту.