На дорозі усі рівні. Правил дорожнього руху мають дотримуватись усі, та далеко не усі учасники руху їх навіть знають. Мова йде про велосипедистів, яким мати права не обов"язково. Однак, вони є повноцінними водіями на дорозі. Як нині на автошляхах почуваються водії різноманітного двоколісного транспорту, і чи існує культура дорожнього руху, ми дослідили у черговому сюжеті теми тижня "Обережно! Дороги!".

Останнім часом у Рівному велосипедистів та власників моторолерів значно побільшало. Це екологічно чистий та дешевий вид транспорту, а ще мобільніший. Осідлати велосипед можуть і школярі, однак до 14 років вони повинні їздити тротуарами. За відсутності велосипедних доріжок власники двоколісного транспорту також мають обрати або дорогу, або ж тротуар. Досвідчений водій тележурналіст Олександр Курсик ще у шкільному віці сів за кермо авто. Впевнений, усі учасники дорожнього руху зобов'язані знати правила.

Водії переконують, велосипедистів поважають, та й вони їм, ніби, не заважають. Хоча правила деяким повторити потрібно, та й у темну пору доби варто потурбуватися про власну безпеку.

Однак, не всі дорослі велосипедисти дотримуються правил. Батьки більш відповідальні, тому малюків змалку вчать правилам безпеки на дорозі. Самі ж велосипедисти скаржаться на безпритульних собак, відсутність доріжок та велопарковок. А поведінку автомобілістів оцінюють по-різному.

Після появи у музичному просторі пісні гурту ОтВінта "У мене між ногами Україна" інтерес до двоколісних у рівнян значно зріс. Музиканти і надалі обіцяють встановлювати велопарковки у Рівному, аби велосипедистам було комфортніше.