Їхнє життя - це експедиції та сцена. Вони відроджують та популяризують етнокультурну спадщину Рівненського Полісся. І роблять це вже три десятки років. Фольклорний гурт "Веснянка" Рівненського Палацу дітей та молоді відзначає свій ювілей. Святкуватимуть, як і належить, з розмахом. Цілих 4 дні. Гостей вже запросили. Нині ж у розпалі репетиції.

Це репетиція Молодіжного фольклорного гурту "Веснянка" Рівне нського Палацу дітей та молоді. Вони виконують твори не звичайні, а обрядові, побутові та позакалендарні. Такі почуєш не всюди, хіба що старожили Рівне нського Полісся заспівають. Там і збирають свій репертуар учасники "Веснянки". У експедиції вирушають коли на день, а коли й на кілька тижнів.

Скільки творів у репертуарі "Веснянки", її учасники сходу підрахувати не можуть, бо збирають його вже тридцять років. За цей час познайомили чи не всю Європу з поліським автентичним співом і традиційними музичними інструментами. Та свій ювілей, 18 травня, відзначатимуть у Рівному в рамках традиційного Благодійного марафону "З вірою в майбутнє". На музичне частування приготували чимало цікавого. І гостей вже запросили.

Гулятимуть тридцятиріччя чотири дні. На сцену вийде увесь склад етнокультурного центру "Веснянка", а це близько півтори сотні учасників. Відсвяткувати по-народному запрошують всіх рівнян та гостей міста. Обіцяють - буде весело.