Історичну територію Великої Волині, що включає 6 областей, покажуть у фото. Днями відбулась презентація двох масштабних фотопроектів. Зініційовані вони фотостудією "У фарватері істин" та клубом "Простір фото". Перший проект "Фотовернісаж на Покрову" проведуть уже увосьме. Інший - присвятили святкуванню 730-річчя нашого міста. Тому усі охочі матимуть можливість позмагатися за Кубок Рівного з фотомистецтва.

Рівне знову стало на крок ближче до того, щоб офіційно здобути назву міста фотографії. Щорічні проекти "Фотовернісаж на Покрову" та Кубок Рівного з фотомистецтва збирають нові роботи. Подати їх може кожен. Тема - вільна. Загальних умов участі не змінили. Щоправда, конкурсанти цьогоріч будуть не лише з Рівного.

На володаря Гран-прі чекає ось такий кубок авторської роботи з бурштиновою оздобою. Не менш цінні подарунки обіцяють і призерам Салону «Фотовернісаж на Покрову». Це будуть спеціально виготовлені медалі та головна грошова винагорода у розмірі 50-ти тисяч гривень. Салон нині ж набув неабиякої популярності. Його знають у понад 90-та країн світу. Зважаючи на це, організатори вирішили створюють новий веб-сервіс. Міститиме він реєстраційну форму та роботи усіх учасників. Запрацює з 1 травня.

Збір робіт триває. А організатори в цей час визначаються з виставковою залою. Адже підсумкові фотовиставки обіцяють не просто цікаві, а й грандіозні за кількістю світлин. Подібних фотопроектів у інших містах України не було. Цього ж року досвід переймають в Ужгороді та Києві. Планують оргнізувати Карпатський та Києвський фотовернісажі.