Пологовий будинок якісного медичного обслуговування зявився у Рівному. Першим у місті таке звання носитиме другий пологовий. Це подарунок медикам до Дня акушера-гінеколога, який відзначили 5 травня. Разом з тим з початку року на Рівненщині померло 17 немовлят. З переходом на сімейну форму народження медики обіцяють цей показник зменшити.

Лише дві області в Україні мають позитивний приріст населення. Рівннещина поступається лише Закарпаттю. В двох пологових будинках Рівного шомісяця народжується понад 1000 немовлят.

Пані Ірина народила три дні тому. Розповідає пологи пройшли без проблем. Уже й імя немовляті придумала. Христинка це не перше дитинка у мами, однак жінка розповідає, хвилювалась як вперше. Сподівається за кілька днів повернутись додому.

Медики запевняють, присутність батька під час пологів - неабияка емоційна допомога майбутнім мамам. Хоча і не всі татусі готові до таких експерементів. Світлана Бойко акушер з 15-ти річним стажем. Каже нинішня грошової допомога держави сімям найліпший стимул для народження дітей. Але й бідкається самим пологовим будинкам потрібно також фінансова підтримка.

Радіють медики і зменшенню в Рівному і кесаревих розтинів. Все переконані акушери завдяки пильному спостереженню породіль до пологів. Тож вже до кінця року обіцяють рівненські акушери область стане лідером за кількість маленьких українців.