Суботник провели, а сміття залишилося. У Рівному налічується близько десяти стихійних сміттєзвалищ. Влітку вони систематично горять, чим створюють неабиякі проблеми мешканцям навколишніх будинків та псують екологію міста загалом. Одне з найбільших рівненських стихійних звалищ - у Золотієві. Однак невдовзі воно таки має зникнути. Комунальники міркують хто і яким коштом це робитиме, а мешканці вже будують плани на земельну ділянку під смітником.

Двадцять років сусід Катерини Бондар - стихійне сміттєзвалище. Воно прямісінько під вікнами її будинку. Раніше ця територія належала м'ясокомбінату. Але підприємство зникло, а сміттємогильник на його місці виріс.

Сміттєзвалище тут з'явилося, стверджують люди, бо не усі місцеві хочуть платити за те, щоб непотріб вивозили.

Тут нагромадилося сміття третьої частини тих, хто живе у Золотієві. Решта людей за вивіз свого сміття платить, а ще просить ліквідувати нагромаджене.

Прибрати це сміття можна за півтори тисячі гривень, каже начальник транспортного відділу ТЗОВ "Санком-Рівне " Петро Бучинський. Додатково треба залучити з десяток людей та техніку.

Поки сюжет готувався до ефіру стало відомо про те, що витрати пов'язані з ліквідацією цього стихійного сміттєзвалища покриють за рахунок міського бюджету. Прибрати непотріб обіцяють до кінця тижня.

Тепер сімдесят відсотків свідомих мешканців Золотієва думають, якби їм заасфальтувати територію під сміттєзвалищем, аби облаштувати там дитячий майданчик.