Тримайтеся за кермо міцніше, не їдьте швидше 50 кілометрів за годину і запасіться терпінням: такі вимоги ставлять нині до водіїв заміські дороги. Майстерність у маневруванні і об'їжджанні перепон - обов'язкова умова, щоб уберегти своє авто і фізичне та психічне здоров'я. Відсьогодні на "Першому місцевому" стартує нова тема тижня "Обережно! Дороги".

Голова Оженинської сільради, що на Острожчині, Володимир Ярошик не може натішитися білощебеневою дорогою, збудованою у їхньому селі 2 роки тому. Каже, автівкою їхати зручно, та й односельці не ходять багнюкою, як раніше. Так само і в сусідньому селі Розваж. Їхній втісі ось ці водії можуть лишень позаздрити. Асфальтований шлях, що пролягає з Рівного у бік Олександрії - це справжній тренажер для водійських нервів. Цією дорогою не розженешся. А хто сміливіший і газу додасть, в того в автівці колеса немов м'ячики підстрибують.

Однак, хто швидше, а хто повільніше, але їдуть. Хоч без сарказму не обходиться.

Де і куди в області кермо викручувати - водії міжміських маршруток вивчили напам'ять. Інакше, кажуть, неможливо, бо їхні автобуси ледь на ходу не розвалюються.

Цьогоріч на шляхи Рівне нщини виділили 101 мільйон гривень. Та ремонтуватимуть ті дороги, які запропонує громада, кажуть в обласному департаменті з питань будівництва та архітектури.

Необхідну документацію в районах вже подали, нині вона на перевірці. Не забудуть і про білощебеневі дороги. Якщо на таких виявлять пошкодження, то обіцяють до травневих свят все полагодити. Про асфальтове покриття, яке веде до Олександрії, поки не йдеться. Бо це дорога загального користування. Тож водії мусять терпіти - навіть на двоколісному транспорті.