Україна поринула в "Французьку весну". Цей щорічний фестиваль французької культури проводять вдесяте. Ювілейна програма заходів триватиме до кінця квітня у 6-ти найбільших містах України: Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Києві, Львові та Одесі. Рівне не потрапило до числа фестивальних центрів. Проте, стало єдиним містом Західної України, яке приймає фотовиставку відомого французького митця Еріка Ваззолера.

Своє турне Україною виставка "Будь молодим і замовкни!" розпочала з Запоріжжя. Там її відкрив сам автор світлин - французький фотохудожник Ерік Ваззолер. Після того експозицію показали у Дніпропетровську. І нарешті - у Рівному. Понад 20 світлин - портрети з улюбленими моделями митця - молодими хлопцями та дівчатами. Усі - з українського села, зафіксовані в буденних клопотах.

Під час гостин в Україні митця завжди вражала відкритість та щирість людей. Заразом у фото Ерік Ваззолер зауважує контрасти у поведінці, одязі та емоційному настрої молоді. Те, що для нас звичне - французам сміливе, розкуте і сповнене драматизму.

Виставку "Будь молодим і замовкни!" можна оглянути у галереї Купчинського до 28 квітня. Опісля - сільська молодь в портретах відправиться до столиці.