Спіймали їх після пограбування пенсіонерки у селі Уїздці, Здолбунівського району. Невідомі чоловік та жінка завітали до помешкання 83-річної бабці. Розповіли про грошову реформу. Мовляв, старі гроші треба міняти на нові.

Шахраї помітили, що бабуся ховає гроші під подушкою. Поки старенька відвернулася вони й вкрали збереження. Жінка позбулася вісьми тисяч гривень та чотирьохсот умовних одиниць.

Незнайомці втекли на автомобілі. Наскільки швидко могла, Єлизавета Максимівна вибігла на вулицю та попросила допомогти перехожу. До цього моменту, зловмисників і слід простиг. Правоохоронці, які приїхали на місце події по показах свідків відразу встановили марку автомобіля, на якому втікли шахраї. Працівники ДАі у селі Горбаків, Гощанського району затримали підозрюваних.

Зловмисниками виявились мешканці міста Новоград – Волинський, Житомирської області. Вони й не чекали, що їх так швидко затримають працівники міліції.

Двох працівників даі, які затримали шахраїв – керівництво УМВС нагородило грамотами. Постраждала пенсіонерка дякує працівникам міліції, за те що так швидко їй повернули гроші. Адже збирала їх не для себе, а для внуків та правнуків, яких у неї загалом 19.