З нового навчального року учні школи №4 зможуть опановувати майстерність у цьому змішаному єдиноборстві, яке не лише сприяє покращенню виховання фізично активної молоді, а й патріотизму. Адже, саме цей вид спорту заснований в Україні та отримав назву від острова Хортиця, де базувалась Запорізька Січ.

Хортингом у Рівному займається 60 дітей. Аби популяризувати національний вид спорту секцію хортингу планують відкрити і у 4 школі. Історія бойового мистецтва походить ще від часів скіфів та сарматів, які у дохристиянські часи заселяли наші землі. Хортинг побудований на техніці самозахисту та прийомах спортивного єдиноборства.

Нежіночий вид спорту вже впродовж трьох місяців опановує шістнадцятирічна Олена Татаренко. Незважаючи на здивовані погляди оточуючих тендітна дівчина запевняє,- свій вибір зробила свідомо. Мовляв, хортинг допомагає у повсякденні.

Секція з хортингу у 4 школі запрацює вже з вересня. Заняття тут будуть безкоштовними. Те, що це не пусті балачки доводить функціонування на базі загальноосвітнього закладу дитячої секції з лакросу. Це командна гра з твердим гумовим м'ячем, який переносять полем за допомогою кросів - сіток на довгій ручці. Грати у неї рівненські школярі розпочали з минулого року. З того часу команда з 10-ти спортсменів встигла вибороти призове місце на міжнародних змаганнях у Болгарії. Воссьмикласник Олександр своє хобі полюбляє, впевнено говорить, чому зробив свій вибір на користь лакросу.

Дитячої команди з лакросу ніде окрім Рівного в Україні більше немає. Це молодий на наших теренах вид спорту, та й недешевий. Захисна амуніція не усім по кишені. Цю проблему рівнянам допомагають вирішувати Міжнародна та Європейська асоціації з лакросу.

Володимир Демидюк сподівається - матеріальні перепони не стануть на заваді розвитку дитячого лакросу. Він і надалі готовий на волонтерських засадах "забирати дітей з вулиці", аби виховати у майбутньому збірну України з лакросу.