В підтвердження цього провели громадську акцію біля одного з торгово-розважальних закладів Рівного. Рятувальники пояснювали дітям основні правила техніки безпеки з вибухівкою, демонстрували пожежно-рятувальну та інженерну спецтехніку та проводили цікаві розважальні конкурси.

Родзинка виставки ручний насос змонтований на двохосній повозці. Експонат раритетний - з подібними рятувальники працювали ще у 19-му столітті. Його презентують два колоритні пожежники.

Окрім раритету продемонстрували рятувальники і сучасну спецтехніку, яка виїжджає на бойові завдання. Зацікавив усіх бензоріз, за допомогою якого ліквідовують наслідки ДТП і спеціальні ножиці, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди потрапити у зачинену квартири.

Піротехніки на прикладі муляжів показували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі їм досить часто доводиться вилучати із землі. Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій вкотре нагадали дітям, що з вибухонебезпечними предметами потрібно поводитись вкрай обережно.

Рятувальники обіцяють що подібні акції стануть традиційними.