У всесвітній день авіації та космонавтики у Рівному рекламували планерний та парашурний спорт. На майдані Незалежності навчали складати парашути. Своїми враженнями від стрибків та польотів на планерах ділилися професійні спортсмени. Для Рівного, кажуть це актуально не лише через роботу авіайційно-спортивного клубу. У третій рівненській школі на початку минулого століття навчався космонавт Сергій Корольов. У його честь названа вулиця у мікрорайоні "Ювілейний".

До реклами свого захоплення й заняття підійшли з фантазією. Розповідали й демонстрували три види парашутів: десантні, навчально-тренувальні та рятувальні парашути для польотів.

З дитинства мріяла стрибнути у повітря Ольга Корсюк. Цього року наважилася. Три місяці ходила до авіаційно-спортивного клубу у Рівному, а на початку травня її мрія здійсниться. Сподівається, зробити крок із літаки буде простіше, ніж навчитися складати парашут.

Її відважністю захоплюється Вікторія Серветник. Дівчина теж мріє стрибнути з парашутом. Але викладач гри на гітарі боїться, щоб нічого не трапилося із руками.

Якщо є давня мрія та справжнє бажання, перебороти страх та зробити крок у повітря, обіцяють професійні спортсмени, вони допоможуть. Хто ж ще не впевнений, чи справді хоче освоїти планер чи стрибнути із парашутом, організатори акції запрошують у Воронів на аеродром.