Перетворити місто на казкову країну закликають організатори літературного дитячого фестивалю "Дивокрай". До Рівного він завітає у середині травня. В ігровій формі письменники, художники та бібліотекарі прагнуть залучити дітей до читання. У планах - творчі зустрічі з дитячими письменниками, квести, презентації та встановлення рекорду під назвою "Казковий гопак".

Відвідати фестиваль "Дивокрай" запрошують і дітей і дорослих. Упродовж чотирьох днів з 16 до 19 травня Рівне перетвориться на казкову країну. Усім дітям незалежно від віку організатори підготували чимало цікавих акцій.

На фестивалі планують презентувати кілька дитячих книг. Міський палац дітей та молоді представить виставку АртБуків, та довідник для дітей створений малечею.

Вже нині організатори закликають рівнян до встановлення рекорду - Казковий гопак. Рухи танцю можна знайти в інтернеті і завчасно підготуватися. Головне прийти на Майдан у костюмі казкового героя. Письменниця одразу демонструє, як за кілька секунд перетворитися у Червону шапочку.

"Дивокрай" запрошує на смачні читання, вечірню казку та знайомство з сучасними книжковими героями. Доповнять фестиваль виставки-ярмарки, творчі зустрічі та літературний квест. А свої літературні вподобання маленькі читачі зможуть висловити на десятиметровому книжковому рушнику, який розгорнуть у центрі міста.