У Рівному поціновувачі мистецтва можуть побачити картини Леонардо да Вінчі, Енді Уорхола, Вінсента Ван Гога. намальовані, а вишиті. Рівнянка Антоніна Бондарук пропрацювавши все життя товарознавцем нині озброїлась нитками, голками та канвою і створює дублікати полотент видатних художників. Вже вишила більше сотні. Ними прикрашає власне помешкання. Свої роботи принципово не продає, хоча й пропонували за них не одну сотню гривень. Однак, всіх охочих пускає безкоштовно подивитися.

І тепер має. Мерлін Монро, Антоніна Бондарук, вишила сама. Втім, як і решту картин. Це, каже майстриня, кімната - портретів. Джаконда Леонардо да Вінчі - найулюбленіша. Над нею пані Антоніна працювала два місяці. Надихнув оригінал, його бачила на власні очі в Луврі.

А ось такі "хатки", як їх називає сама майстриня, у будинку пані Антоніни "зустрічають" гостей. Вони тут різні за гамою, а ще за порою року: вишиті зимові і літні. Всі роботи у різних кімнатах розвішені за тематикою: квіти, силуети, є й картини з бісеру. Пишається вишивальниця своєю першою роботою. З неї 10 років тому все і почалося.

І так день за днем з голкою, ниткою та канвою в руках жінка створює свої шедеври. Власна колекція пані Антоніни вже налічує 84 картини. Ще більше 15-ти майстриня подарувала близьким їй людям. Свої роботи не продає. Хоча й віддає за матеріали для вишивки ледь не всю пенсію. Каже, полотна залишить у спадок дітям. ЇЇ роботи - це її душа.

Нині Антоніна Бондарук працює над 85-ю картиною для свого будинку - "Рожеве чудо". Каже, це буде найбільшою вишивкою з-поміж усіх. Її також не продаватиме, проте запрошує до себе усіх охочих просто подивитися.