19 березня у НВК «Колегіум» відбувся олімпійський урок, який став уже традиційним у цьому закладі. Цього разу він був присвячений ХХХ Олімпійським іграм у Лондоні. У заході взяли участь учні 4-х класів.

На свято були запрошені: Микола Петренчук - голова відділення НОК України в Рівне нській області. Олег Омельчук – МСМК України з кульової стрільби, багаторазовий чемпіон України, рекордсмен України, переможець фіналу Кубка світу – 2008 р., учасник двох Олімпійських ігор 2008 р. в Пекіні та 2012 р. у Лондоні.Юлія Бороденко – КМС України з кульової стрільби, чемпіонка України серед юніорів, призерка у командних змаганнях (ІІІ місце) на чемпіонаті Європи.

Микола Петренчук розповів дітям про олімпійську освіту та спортивно-масові заходи, які відбуваються за ініціативи НОК для учнів шкіл всієї України.

Діючі спортсмени поділились своїми спогадами про дитячі роки навчання в школі та початок своєї спортивної кар’єри. Зокрема Олег Омельчук розповів багато цікавого про свою участь в Олімпійських іграх 2008 р. в Пекіні та 2012 р. у Лондоні. Поділився захоплюючими враженнями від перебування в Австралії, Ріо-де-Жанейро, Південній Кореї, Китаї. Підкресливши тим самим, що спорт – це унікальна можливість подорожувати світом.

Юлія Бороденко свою розповідь розпочала з того, що коли навчалась у 1-4-х класах, то була ученицею саме цієї школи. Таку звістку учні сприйняли із захопленням, адже не кожного дня можна зустріти відомого спортсмена, що навчався у нашій школі. Далі Юлія Бороденко розповіла про свої перші перемоги і останні здобутки, а про них варто сказати: чемпіонка України з кульової стрільби серед юніорів, призерка у командних змаганнях (ІІІ місце) на чемпіонаті Європи.

Спортсмени не оминули своєю увагою здоровий спосіб життя, зокрема спосіб харчування та активний відпочинок, якому потрібно приділяти багато часу.

В свою чергу учні розповіли про свої захоплення, заняття у спортивних секціях та перші здобутки у спорті. Найдопитливіші мали можливість поставити запитання, що стосувались як спорту так і життя поза ним.

До олімпійського уроку учні готувались заздалегідь: малювали малюнки та писали твори на тему «Мій улюблений вид спорту».

Наприкінці свята за кращі малюнки, твори та запитання від учнів, гості подарували кожному учаснику олімпійські книги та сувеніри з атрибутикою НОК України. Побажали учням побільше займатись фізкультурою, любити спорт і вести здоровий спосіб життя.

Гостей проводжали бурхливими оплесками та щирими словами подяки, адже багато учасників свята отримали на згадку подарунки, позитивні емоції та мудрі поради.

Організувати зустріч зі спортсменами та забезпечити учасників свята олімпійськими книгами та сувенірною атрибутикою НОК України допоміг голова відділення НОК України в Рівне нській області - Микола Петренчук . Свято провів вчитель фізичного виховання – Олег Левенець .