На Рівненщині готуються до паводків. За останні дві доби вода у річках піднялася в середньому на півметра. Нині сільські голови мусять обійти кожен двір у шести десятках населених пунктів, де наймовірніше річкова вода підтопить будинки. На найближчі три доби синоптики оголосили штормове попередження, а фахівці склали мапу, де вода у річках ймовірно вийде із берегів. Остерігаються повені й білоруські сусіди, тож попередили: якщо вода із Рівненщини перевищить резерви водосховищ, її скидатимуть у Прип'ять.

На Рівне нщині бояться паводків. Фахівці стежать за рівнем води у річках й попереджують про можливі підтоплення. За найгіршими передбаченнями вода із берегів може вийти у 63 населених пунктах. Серед них і два міста.

Село Олександрія, що за 16 кілометрів від обласного центру, ділить одна із найбільших річок Рівне нщини — Горинь. Те що навесні вода із берегів виходить, тут уже звикли. Селяни, які живуть уздовж річки до повеней навчилися пристосовуватися.

Цьогоріч Олександрію на карту можливих підтоплень не нанесли. Торік, каже сільський голова, місцеві жителі розчистили старі русла Горині, прочистили канаву та озеро. Тепер тут повені не бояться. Тішаться і прогнозованими заморозками на найближчі вихідні.

За останні дві доби рівень води у річках на Рівне нщині в середньому зріс на півметра. Перші підтоплення почнуться, якщо вода підніметься ще на стільки ж. Бояться росту води у річках на Рівне нщині у Білорусі.

З інструкціями, що робити у разі паводків, мають обійти двори у населених пунктах, які потрапили до зони ризику, сільські голови. В Олександрії, кажуть люди, уже давно усі навчені. Вони тут і самі по стовпах та городах можуть не гірше фахівців спрогнозувати, як поведе себе Горинь.