Що таке спам, гугл, браузер нині не знає хіба що новонароджений. Всесвітня павутина стала ледь не синонімом 21-го століття. А сьогодні між іншим відзначають Міжнародний день інтернету. У 2000 році Ватикан навіть обирав покровителя всесвітньої мережі. Тоді, Іван Павло ІІ сам був за кандидатуру Ісидора Севільського, який створив першу в історії енциклопедію. Поміж тим, нині люди настільки часто користуються інтернетом, що й не помічають як стають залежними від нього.

Андрій Мороз - вихованець Рівне нської Малої академії наук. Йому 16. Зізнається, "блукає" всесвітньою павутиною не менше трьох годин на день. Нині парубок працює над вдосконаленням власної програми. Це архіватор. Створював його Андрій півроку. І з ним невдовзі поїде до столиці на конкурс-захист дослідницьких робіт Малої академії наук.

Хоча Андрій і з комп'ютером, і з всесвітньою мережею на "ти", однак, каже, Міжнародний день інтернету не відзначатиме. У свято і в інтернет-клубах не людно. Адміністратори розповідають, нині в них клієнтів не багато. Проте, не тому, що попит на користування всесвітньою павутиною зменшився. Просто любителям соцмереж, сайтів знайомств та інших цікавинок зручніше інтернет проводити додому. Залишилися в основному постійні відвідувачі та школярі.

Сучасній людині прожити без всесвітньої мережі дійсно важко, кажуть психологи. Та часто-густо через активне користування виникає інтернет- залежність.

Серед симптомів інтернет-залежності: труднощі у спілкуванні з людьми в реальному житті, депресія, порушення сну, і звичайно непереборне бажання залізти в той таки інтернет. На таку точно недугу не страждають куми з села Олександрія Євгенія Яківна та Олена Олександрівна. Та також впевнені, всесвітня павутина потрібна і корисна.

Та куми додають, прожити можна і без інтернету. Проте, на всяк випадок попросять дітей знайти в мережі нові рецепти пасок на Великдень. Диви, щось цікаве трапиться.