На Рівненщині даішники не видають права і техпаспорти - бо бракує бланків. Дефіцитні посвідчення водіїв та свідоцтва про реєстрацію транспорних засобів передбачені насамперед для тих, хто зібрався за кордон. Решта мусять зачекати, доки ЄДАПС забезпечить необхідну кількість документів.

У цій черзі ті, хто прийшов довідатися як зареєструвати транспортний засіб. Павло Самсонюк днями придбав вольцвагент, тепер хоче виробити на нього свідоцтво.

Так би було ще тиждень тому. Тепер свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водіїв першочергово видають лише тим, кому терміново, наприклад закордон поспішають, кажуть у МРЕВ. Решта — мусить почекати.

Попросили почекати із свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, або як кажуть у народі техпаспортом, таксиста Анатолія Бицюка.

Пластикові бланки водійських прав, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а ще дозволи на носіння та зберігання зброї цьогоріч на 113,26 мільйонів гривень має надрукувати консорціум ЄДАПС. Замовник — МВС. Чому так сталося, що бланків наразі бракує, у місцевому МРЕВ та ДАІ, кажуть, не знають. Але за два тижні, обіцяють, усе має вирішитися.

Посвідчення водія друкує Оксана Гук. Якось за день видрукувала аж 96 документів. То було максимально, день на день, каже, не схожий. Нині до обіду із апарату не вилізло жодної посвідки. Але їй сумувати ніколи.

Без роботи вимушено залишиться таксист Анатолій Бицюк. Якщо за 10 днів після купівлі авто він не отримає техпаспотр, то від інспектора має усі шанси отримати адмінпротокол.