Нелегальних кіосків та гаражів-черепашок незабаром у Рівному не стане. Депутати міськради сьогодні затвердили порядок звільнення території міста від протиправно встановлених тимчасових споруд: визначили якими силами і яким коштом це робитимуть. Рішення набуде чинності вже за місяць після його опублікування, зносити будуть усі незаконні конструкції, незалежно від того, чи встановлений їхній власник.

На чергову сесію Рівне ради депутати прийшли практично у повному складі. Не вистачало лише двох міських обранців. Перед початком засідання Володимир Хомко вкотре скаржився на казначейство. Цитував своїх колег з інших міст України.

Дискусії в сесійній залі викликало питання про те, як саме звільнятимуть Рівне від незаконно встановлених кіосків, гаражів та «черепашок».

Врахувавши певні зауваження своїх колег, депутати Рівне ради більшістю голосів прийняли порядок звільнення земельних ділянок від незаконно встановлених тимчасових споруд на території міста.

І хоча на сесії більшість питань - земельні, депутати встигли внести зміни до бюджету міста на 2013-ий рік. Зокрема, вирішили виділити 850 тисяч гривень на облаштування стоянки біля зоопарку та 600 тисяч гривень на погашення заборгованості по зарплатні працівникам "Рівне електротрансу".