Чотири туберкульозні лікарні замість семи - це не скорочення, а оптимізація, продовжують наполягати чиновники. Після реорганізації на Рівненщині залишається обласний тубдиспансер та три районних лікарні. І персонал закладів, котрі потрапили під скорочення, не йме віри, що такі зміни на ліпше. Однак чиновники від медицини непохитні: користь буде для пацієнтів і для галузі, а економія становитиме 12 мільйонів гривень.

Оптимізація та реформа медицини набирає нових обертів, а відтак і частішають невдоволення тих, хто не бажає змін у своєму житті. Медики кажуть, реформи відбуваються поступово. Як приклад, наводять інші регіони, де туберкульозні заклади вже зазнали певних змін.

Віталій Бойко запевнив - зустрічалися з усіма колективами, які зазнають реорганізації. Нові робочі місця запропонували і лікарям, і молодшому персоналу.

Медики стверджують, прийшов час працювати за новими вимогами. Результат залежить не від кількості ліжко-місць, а від умов лікування.

Тому ефективність лікування у районних лікарнях, де в наявності є лише мікроскоп, фахівці ставлять під сумнів. Нагадують, туберкульозом захворіти може кожен, адже він передається повітряно-крапельним шляхом. Та й лікувати потрібно так, щоб не ставити під загрозу оточуючих.

Після такої реорганізації виграє і медицина, адже вдасться заощадити понад 12 мільйонів гривень в рік і направити їх на розвиток фтизіатрії.

Дивіться також: "Ні!" закриттю протитуберкульозних диспансерів Рівне нщини