У Острозі - подвійне відкриття: кілька десятків вчителів з усієї України з'їхались сюди на всеукраїнський фестиваль-конкурс "Вчитель року з предметів духовно-морального спрямування", який тут проводиться вже восьмий рік поспіль, а Острозька академія, яка є ініціатором конкурсу, урочисто відкрила регіональний центр духовно-морального виховання - своєрідний осередок професійного спілкування для вчителів християнської етики з усієї України.

Якщо у минулі роки всеукраїнські змагання вчителів християнської етики традиційно проходили у головному корпусі Острозької академії, то цьогорічний конкурс "Вчитель року" відкрили у новому приміщенні: колишній будинок судді, пам'ятка архітектури у центрі Острога, після реконструкції став регіональним центром духовно-морального виховання.

Відтепер саме тут писатимуть нові підручники й розроблятимуть методики викладання предметів духовно-морального спрямування, а освітяни з усієї України матимуть змогу запозичувати досвід у цій сфері, яким Острозька академія не один рік ділиться з усією державою.

Минулорічна переможниця конкурсу "Вчитель року" Олена Коваль нині працює у журі. Каже: уроки християнської етики дають найкращі результати там, де поєднуються зусилля усіх зацікавлених у духовно-моральному вихованні школярів.

Хоча конкурс "Вчитель року" відбувається за підтримки Міністерства освіти, сприяння є це передусім моральним - більшість педагогів приїхали до Острога за власний кошт. Але ентузіазм не може не давати результатів: інтерес до конкурсу зростає, а якісні зміни у душах учнів - найкраще підтвердження результативності роботи вчителів.