Перевірка обласної влади виявила факти перевищення службових повноважень ректором. Звинувачують директора закладу у неефективному використанні бюджетних коштів. Мовляв, він роздавав премії «своїм» людям, набирав на роботу родичів та закуповував непотрібну техніку. Колектив інституту став на його захист. Але обласні чиновники не ймуть віри. У них на руках - анонімна заява про численні порушення в інституті із детальним описом та звіт КРУ.

На збори з обласними чиновниками прийшов чи не увесь колектив інституту. Сьогодні їм озвучили результати перевірки комісії. Бояться люди не лише звільнення ректора, але і скорочення штату. Звинувачують директора у перевищенні службових повноважень. Колектив не вірить цифрам. Керівника свого захищають. Кажуть, навіть, якщо і бенкетували за державний кошт, то так роблять усі.

Закидають ректору звинувачення у занадто щедрому преміюванні окремих працівників, декотрі з яких мають з ним родинні стосунки. За останні роки він збільшив чисельність штату. Лише собі на допомогу взяв шість проректорів та одного помічника. У минулому році інститут освоїв 30 мільйонів, 15 з яких з обласної кишені. Це, кажуть чиновники, завелика розкіш у складні економічні часи.

Але люди стоять на своєму. Працювали чесно і все заробили. А чиновники просто хочуть звести особисті рахунки з ректором.

Захищає керівника інституту і його заступник та колишній очільник управління освіти області - Іван Вєтров. Погоджується - витрати закладу щороку зростали. Але на це є причини. І до того ж сьогодні інститут - у трійці кращих в Україні.

Самому ж ректору дали слово аж в кінці зустрічі. Він звинувачення не визнає і каже, що завжди працював чесно. А от комісія, що проводила перевірку - перекрутила факти.

Що чулося, а що ні - розбиратимуться правоохоронці - пообіцяли чиновники. А от що буде з інститутом та хто його очолюватиме - рішення прийме очільник області. Поки питання вісить у повітрі.