5 тисяч гривень. Стільки може заробляти хороший сімейний лікар у місяць. На Рівненщині реформування медичної галузі продовжується. Чиновники бажають, щоб жителі області лікувалися у сімейних лікарів. Ті у свою чергу мають подбати самі за свою репутацію. На ставку у місті лікар сімейної медицини повинен назбирати півтори тисячі заяв від бажаючих лікуватися саме у нього, у сільській місцевості — 1200.

Реформа у медичній галузі зацікавила депутатів, що входять до постійної комісії з питань соцполітики та захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи. Про розвиток медицини їм доповідав заступник керівника профільного управління. Найдужче розхвалював лікарів сімейної медицини. Якщо вони насправді працюватимуть, як це прописано, то зароблятимуть по 5 тисяч гривень щомісяця і лікуватимуть якісно.

Повідав він і про реорганізацію Дубенського диспансеру психосоціальної раебілітації. У його приміщенні працюватиме філія від обласного профільного закладу, дубенський — ліквідують. Таке скорочення, погодилися, логічне. Заклад своє віджив. Але депутати подивувалися, чому не можуть допомагати самі гривнею, тим, хто до них звертається.

Обговорили і заборгованість фінансування квартир для чорнобильців. Є запевнення із Києва, доповів головний будівельник області, що профінансують житло до 1 травня.