27 березня - Міжнародний день театру. Це свято започаткували ще у 1961 році. Відтоді усі театрали відзначають своє професійне свято. Рівненський театр ляльок до Міжнародного дня театру підготував нову виставу "Дюймовочка". Оригінальне бачення казки Ганса Крістіана Андерсена глядачі зможуть побачити на сцені вже у вихідні.

Рівне нський академічний театр ляльок відомий не лише за межами нашого міста, але й усієї країни. Постійні поїздки за кордон, участь у багатьох фестивалях та численні перемоги додають наснаги у роботі усьому творчому колективу.

До Міжнародного дня театру колектив підготував нову виставу "Дюймовочка". Більше року знадобилося режисеру із Білорусі Дмитру Нуянзіну, щоб втілити усе задумане.

Вистава "Дюймовочка" - нове оригінальне бачення відомої казки Ганса Крістіна Андерсена. Вибираючи сценарій для постановки, художня рада театру перечитала безліч інтерпретацій історії про крихітну дівчинку.

У виставі грають четверо акторів. Двох можна побачити зі сцени. Ще двоє допомагають створювати казкову атмосферу за кулісами. Окрім звичних героїв твору "Дюймовочка" у виставі з'явилися нові персонажі - розповідачі. Вони і перевтілюються у різних героїв. Олена Подолець у виставі грає Дюймовочку, проте чудово справляється і з чоловічими ролями.

Артист Павло Больбін в антракті розповідає, як удосконалює образи героїв, яких грає на сцені.

Оцінити акторську гру, яскраві перевтілення, красиві костюми і декорації можна буде вже цими вихідними. Прем'єра вистави "Дюймовочка" відбудеться 30 березня.