Більше про аутизм. До Всесвітнього Дня розповсюдження знань про це захворювання, який встановили 6 років тому 2 квітня, у Рівному активізувалися батьки дітей із симптомами цієї недуги. Про аутизм вони розповідають із сіті-лайтів на вулицях міста, запрошують відвідати заняття у спортивних секціях та просто прийти й дізнатися більше про те, що цікавить.

Вони діти незвичайні. Із них можуть вирости надзвичайні дорослі.

Лікарі у їхній поведінці розгледіли аутистичні розлади. На такі ж страждали Ван Гог і Леонардо да Вінчі, Гаррі Труман і Авраам Лінкольн, Вуді Аллен, Білл Гейтс й багато інших нині відомих та сильних.

Богдану 11. Він захоплюється музикою. Може відтворити ритм композиції, яку чув лише раз, розповідає мама. Але досі ходить навшпиньках.

Заняття із дзюдо хлопчики відвідують двічі щотижня. Олексій із цієї групи займається найдовше — 5 місяців.

А згодом, за рік-другий, їх планують ввести у звичайну групу. Така соціалізація та спілкування із однолітками — найкращі ліки, переконана мама Олексія. Він першокласник, і відколи пішов до звичайної школи, каже, почав реагувати на запитання та прохання, полюбив колективні ігри, і перестав бути відлюдником. Олена Корсун дізналася про позитивний досвід "лікування" аутистів дзюдо у Києві. Тоді вирішила, що подібні заняття мають бути і у Рівному.

Готують їм подарунок — виставу, місцеві волонтери до Всесвітнього Дня розповсюдження знань про аутизм.

Батьки вдячні за увагу до своїх дітей та будь-яку допомогу. І дуже сподіваються, що їхні сини виростуть відомими та успішними, живописцями чи музикантами, політиками чи винахідниками.