Собаки бувають кусючими, тільки від життя собачого...Рівняни скаржаться на безпритульних псів. Кажуть, мало того, що чотирилапих останнім часом на вулицях міста вельми побільшало, вони ще й на людей нападають. З початку року до Рівненської Центральної міської лікарні з укусами звернулося близько півтори сотні постраждалих. То ж хто в цьому винен: звірячі інстинкти, необережність людей чи, може, бездіяльність чиновників?

Щеплення від правця рівненському студенту Олегу довелося робити, бо його вкусила безпритульний собака. Зазвичай, хлопець намагається обходити таких чотирилапих "десятою дорогою". Та, каже, це вдається вкрай рідко. Адже бездомні пси у місті - всюди, куди оком не кинь.

І це непоодинокий випадок. З початку року з укусами тварин до Рівне нської Центральної міської лікарні звернулися близько півтори сотні рівнян. Більшість отримали щеплення від правцю. А декому все ж довелося робити - від сказу, про всяк випадок.

Щоби на вулицях Рівного безпритульних собак поменшало, їх потрібно стерилізувати. А нині це не можливо, кажуть у профільному управлінні. Для такої процедури потрібно, аби на вулиці було хоча б плюс десять.

Коли ж на дворі потеплішає, запевняють, безпритульних собак відловлюватимуть та стерилізуватимуть. Потому, підшукуватимуть їм хазяїв. Або ж вже з кліпсами знову відпускатимуть на волю. Це робитимуть у новозбудованому притулку для бездомних тварин. Нагадаємо, зводити його почали у 2011 році, проте донині будівництво не завершили. А все через те, що у казначействі проплати не проводили, розповідають у профільному управлінні. Цьогоріч, на пристанище для безпритульних чотирилапих виділили 300 тисяч гривень. Тим часом, студент Олег впевнений, собака буває кусючою тільки від життя собачого. Та сподівається, небезпечних псів на вулицях Рівного все ж поменшає.