Курортне місто Епекуен розташоване на південь від Буенос-Айреса, було затоплено майже три десятків років тому. Воно пішло під воду в результаті проливних дощів які затягнулися. Саме тоді лагуна вийшла з берегів і затопила місто 10 листопада 1985 року. Епекуен, який знаходиться на відстані 550 км від столиці, опинився під 10 метрами води.

Під час наводнення евакуйовано було близько 1500 жителів. Не всі вони встигли зібрати речі. Згадкою про бурхливе життя в минулому стали покинуті автівки на вулицях.

З 2009 року рівень води поступово почав знижуватися показуючи руїни раніше гарного містечка, яке розташоване на березі озера. Курорт був популярним туристичним місцем. В минулому, за рік його відвідувало близько 20 тис. людей. Також тут було 280 підприємств.

Озеро Лаго Епекуен користувалось популярністю у туристів через те, що вміст солі у воді був майже таким самим як у Мертвому морі.

Навіть після того, як паводкові води відступили і більшу частину міста вже не покривала вода, місто відновлюватися не почало. На даний момент там проживає лише один житель – 81-річний Пабло Новака. Свої будні він проводить серед руїн, катаючись на велосипеді. Також місто-привид стало практично ідеальним місцем для зйомок фільмів в останні роки.

Любителям екстремального туризму це місце буде до смаку. Тут витає справжня атмосфера постапокаліпсису. Можна сміло заявити, що на планеті Земля на одне місто-привид стало більше.