Зазвичай вони розпочинають озеленення з 21-го березня на Міжнародний день лісів. Цьогоріч же розширення лісів відкладуть щонайменше до квітня. Як це вплине на об'єми зелених насаджень?

Минулоріч 22 березня лісівники Рівне нщини вже активно насаджували дерева, сьогодні ж там ще снігу по коліна. Відтак, роботи з лісовідтворення в області відкладено до потепління. Потім же, кажуть в профільному управлінні, доведеться лісокультурну кампанію проводити в скорочений термін.

Тому, несприятливі погодні умови не вплинуть на об'єм запланованих насаджень, додає Володимир Грицайчук. І традиційно, посадять дерев більше, аніж було вирубано. Цьогоріч це понад три тисячі гектарів. Поміж тим, негода не стала на заваді проведенню щорічної акції "Майбутнє лісу в твоїх руках". Як і зазвичай у школах організовуватимуть конкурси малюнків на відповідну тематику та проводитимуть спеціальні уроки. А вже в квітні залучатимуть усіх охочих до озеленення.

А вже з настанням тепла в лісгоспах Рівне нщини продаватимуть саджанці населенню. Для цього навіть будують павільйони, доти реалізовуватимуть садибний матеріал у спеціально облаштованих наметах. Обіцяють, збуватимуть на третину дешевше від цін, які діють в області.