Перший лауреат премії імені Георгія Косміаді з'явився сьогодні у Рівному. На честь дня народження художника і вручили міську премію у галузі образотворчого мистецтва. Привітати переможця з Німеччини приїхала його дочка Надія Косміаді.

Премію Георгія Косміаді у Рівному вручають вперше. Її отримав перший голова спілки художників України на Рівне нщині - Костянтин Литвин, посмертно. Нагороду вручив міський голова його вдові.

Валентина Литвин радіє - що її чоловіка рівняни пам'ятають, адже помер художник ще 15 років тому. Дружина пригадує, малювати він розпочав з чотирьох років, як вперше отримав у подарунок олівці та альбом.

Організатори премії розповідають - нагороду художник отримав заслужено. Однак вже планують переглянути положення, аби стимулювати усіх творчих людей, навіть якщо вони не є членами спілки художників України.

Сім'я лауреата премії Георгія Косміаді отримала не лише пам'ятну відзнаку та орден, а й премію у розмірі п'яти тисяч гривень. Їх також привітала дочка відомого художника Надія Косміаді, яка спеціально приїхала з Німеччини.