Тут заняттями фізичною культурою охоплено трохи більше 300 дітей та функціонує одна дитячо-юнацька спортивна школа. Невтішні показники взялася виправляти обласна влада. Однак мова йде не про будівництво нових спорткомплексів.

Старшокласниця Ангеліна без волейболу вже не уявляє свого життя. Дівчина займається цим видом спорту з 12 років.

Зазвичай, грає у волейбол Ангеліна у рідній школі. На базі загальноосвітніх навчальних закладах району тренується ще більше сотні дітей. У Корецькій ДЮСШ у двох залах займається спортом 200 дітей на 5-ти відділеннях: волейбол, футбол, карате, пауєрліфтинг та вільна боротьба. Більшість школярів, які захоплюються спортом, проживають у Корці. Воно й зрозуміло, адже добиратись із села до райцентру на тренування не завжди виходить. Навіть, якщо є бажання.

Втім, таких дуже мало. Як змінити ситуацію та охопити удвічі більше дітей спортом саме у селах вже придумали. Голова райдержадміністрації Михайло Волинець з першого вересня планує ввести 7 посад тренерів, які займатимуться з дітьми на базах шкільних спортзалів та майданчиків. Таким чином, пустуючі після навчального процесу приміщення, завантажать. І школярам не доведеться їздити до райцентру.

Нині ж у Корецькій ДЮСШ працює 7 тренерів. Охопити усіх бажаючих займатись спортом вони не можуть. Олександр Приступлюк займається з дітьми футболом у двох селах : Користі та Головниці. У кожному має по дві групи. Загалом 69 школярів. Та постійно, говорить чоловік, записуються нові і нові діти.

Кількість дітей шкільного віку, які займаються спортом, у районі складає лише 8 відсотків. Після запровадження восени таких ініціатив до спорту та фізичної культури залучать ще 320 школярів. А це, переконане керівництво району, ще й дозволить зменшити рівень злочинності. Адже у минулих роках статистика свідчила про його зріст на аж 6 відсотків.