Аби відволікти десятирічного сина від комп'ютера та зацікавити його читанням, батько став письменником. Так рівнянин Сергій Гридін опанував нове хобі. Тепер його книги читають усі українські діти. Сьогодні і місцеві п'ятикласники познайомились з письменником, та дізнались про секрети написання пригод Федька.

Сергій Гридін - економіст, і вже нині по сумісництву письменник. Каже, п'ять років тому помітив проблему за власним сином Сашком. Він, як і більшість п'ятикласників, надто захопився комп'ютером, та геть забув про читання книг. Це і стало поштовхом до написання сучасної книги для сучасних дітей.

Син став прототипом головного героя Федька. Автор каже, усі пригоди писав про нього. Нині вийшло вже три книги - "Федько прибулець з Інтернету", "Федько у віртуальному місті", та "Федько у пошуках Чупакабри". На написання першої автору знадобилося півтора роки, другу вже написав за півроку, третю - за два місяці. Більшість учнів десятої школи, які завітали на зустріч з автором - його книг не читали.

Назар Іванчук вже встиг прочитати одну книжку. І переповідає друзям її сюжет.

Однак стати автором в Україні складно, каже Сергій Гридін. Свої рукописи він розіслав у десять видавництв, і лише з двох отримав відповіді, і ті незадовільні. Тільки після особистої зустрічі з керівником видавництва справа зрушила з місця.

Після трьох книг для дітей, автор написав одну для дорослих. Нині пише серію книг для підлітків - хлопців. Каже, для цієї категорії писати найскладніше, адже потрібно порушувати найгостріші теми.