Упродовж декількох годин вони разом із учнями художньої дитячої школи малювали картини на весняну тематику. А надихало їх на створення власних світлин роботи відомого фотохудожника Олександра Майструка.

Чотирнадцятирічний Олег Колабський запевняє, що малювати він не вміє. Колись, навіть записувався до гуртків аби навчитися, та не судилося. Однак, захоплюватись мистецтвом це юнаку не заважає.

На арт-терапевтичний захід зібралось 10 школярів віком від 12 до 14 років. Троє з них - діти з особливими потребами, які є членами клубу «Крок» при міському реабілітаційному Центрі медико- соціального обслуговування інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату. Дізнавшись, що в обласній бібліотеці відбудеться подібне дійство відомий фотохудожник Олександр Майструк теж вирішив приєднатись. Адже саме завдяки цьому клубу у 2001 році він презентував свою першу виставку. Сьогодні ж фотограф відібрав 15 світлин, які передають весняний настрій. На них переважно зображені дівчата та квіти. Олександр Майструк - людина творча та обдарована, втім як запевняє він сам - малювати не вміє. Це і стало основною причиною взяти до рук фотоапарат.

Аби ще більше надихнути дітей під час малювання, старшокласник, який чи не щодня відвідує бібліотеку, грав для них на гітарі.

Арт-терапія спонукає дітей з особливими потребами до розвитку творчих здібностей, уяви та мислення. Втім головне, що вони отримують змогу нарівні спілкуватись з однолітками, запевняють організатори.

Подібні заходи організатори обіцяють проводити і надалі. Роботи ж намальовані сьогодні дітлахами прикрашатимуть стіни бібліотеки.