Щоби таких відвідин було якнайбільше, розробили навіть спеціальний проект. Тепер один день на тиждень практикуючі психологи проводитимуть у загальноосвітніх навчальних закладах консультації для всієї сім'ї. Зумовлено це тим, що все частіше батьки школярів не можуть знайти спільної мови зі своїми чадами.

Різні часи - різні покоління. Хто такий психолог, 15-20 років тому школярі знали хіба, що тільки з теорії. Нині ж без цих спеціалістів у загальноосвітніх навчальних закладах обійтися вкрай важко. В основному підлітки не бажають говорити про свої проблеми та переживання з батьками. Деколи і дорослі їх просто не чують. В результаті - відсутність порозуміння. Наочна ситуація нещодавно сталася і в Рівному. Десятикласниця, аби не засмучувати батька незадовільними оцінками, придбала інший табель та самостійно його заповнила. За деякий час правда все ж "випливла"...

Подібні випадки нині не рідкість. Та психологічного розвантаження потребують не тільки підлітки, а й учні початкових класів. Спеціалісти наголошують, як би все добре на перший погляд не здавалося, все ж потрібно періодично з дітьми ходити на консультації до психологів. Загалом же звертаються, коли виникають проблеми з чадами.

За минулий рік до психологів у навчальних закладах Рівного звернулися 1300 батьків. Школярів же в місті більше - 22 тисяч. Поміж тим, у Центрі практичної психології і соцроботи опитали понад тисячу старшокласників. Чверть з них не задоволена своїм становищем в сім"ї. Серед причин зазначили відсутність уваги та ніжності. Щоб поліпшити таке становище, у міському управлінні освіти запровадили новий проект - "Порадьтеся з психологом". Відтак, щосереди до 19-години батькам та їхнім чадам у рівненських школах надаватимуть безкоштовні консультації практикуючі психологи.

Якщо ж батьки не захочуть іти на консультацію до психолога тієї школи, де навчається їхня дитина, то можуть звернутися до спеціаліста з іншого навчального закладу.