15 металевих троянд з Рівненщини сьогодні відправились у далеку подорож до Норвегії. Викували їх майстри з Гощі. металеві квіти встановлять біля меморіалу загиблим у 2011 році від рук норвезького терориста Андерса Брейвіка. Нагадаю, у терористичному акті, який чоловік влаштував півтора роки тому, загинуло 77 людей, ще 240 отримали поранення. Нині у Норвегії тривають роботи із облаштування меморіалу.

Сергій Торуля пакує 15 троянд, які викували його підопічні безробітні та уже імениті ковалі. Упродовж двох тижнів він навчав азам художнього кування 11-тьох безробітних із 4-х районів Рівне нщини, а ще Запоріжжя та Дніпропетровщини. Незабаром ці квіти встановлять на меморіалі загиблим у 2011 році від рук норвезького терориста Андерса Брейвіка.

Квіти, каже, вийшли дуже різними. Це перша художня робота безробітних, які вчаться ковальській справі. Але головне, наполягає їхній вчитель, — кожна квітка схожа на троянду.

Квапився нині вранці до Рівного зі своєю трояндою, коваль із Гощанського району Максим Марчук. Про те, що місцеві ковалі долучилися до оздоблення меморіалу у Норвегії, він дізнався учора. У кузні провів:

Щоб квітка не вкрилася іржею, покрив її парафіном. Оплатила доставку металевих троянд до Норвегії організаторка ковальського Всеукраїнського фестивалю "Металеве серце України" Ніна Крока.

Є у коробці три квітки викувані влітку під час ковальського фестивалю іменитими ковалями.

Вантаж вагою майже 19 кілограмів до пункту призначення у Норвегії, пообіцяли кур'єри доправлять за 5-6 днів.

Дивіться також: Металеві квіти від рівненських майстрів встановлять в Норвегії