Хто не скуштував млинців упродовж тижня, мав останній шанс поласувати вчора у рівненському парку культури та відпочинку. Там відбулося міське свято Масниця. Через веселощі та розваги українці готувалися до Великого посту. Протягом дня на рівнян чекали масничні розваги з конкурсами та смачними стравами.

Веселий ярмарок, фольклорний експрес, смачні млинці та вареники - так святкували Масницю у Рівному. Це останній тиждень перед Великим постом. Його ще називають сирним, адже вживають рибу, масло, молоко, сир та яйця. У парку культури та відпочинку вчора зібралося чимало людей, аби поринути у святкові розваги. Козаки підготували веселі конкурси, у яких рівняни демонстрували свою силу.

З приходом Масниці відступає зима і настає довгоочікувана весна. За традиціями, у цей день готують млинці, круглі та рум'яні, як сонце, і зустрічають весну, щоб увесь рік був хорошим, урожай - багатим, а здоров'я - міцним. Скільки млинців вчора приготували на святі ніхто рахувати не береться, проте секрети власних рецептів розказують.

Чимало у парку було масничних розваг. І бій мішками на колоді, і лава на лаву, і перетягування линви. Кожен міг знайти для себе щось цікаве.

Маснична неділя називається "прощеною неділею". Оскільки з понеділка починався Великий піст, і щоб вступити у нього з відчуттям покаяння, необхідно було помиритися із своїми ближніми.