Тим часом нельотна погода продовжує завдавати клопоту водіям і не залишає без роботи рятувальників. За прогнозами гідрометцентру, на території Рівненщини вже від завтра очікується істотне зниження температури повітря, хуртовини та ожеледь. На п'ятницю оголосили штормове попередження, очікується посилення вітру до 22 м/с, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, температура повітря впродовж доби коливатиметься від 1 С морозу до 4С тепла. А вже на вихідних стовпчик термометру опуститься до 14-19 С морозу вночі та до -3 -8 С вдень. Тож рятувальники вже активно готуються боротися із наслідками негоди, уздовж головних автотрас встановлюють мобільні пункти надання допомоги населенню. Задіяли й рятувальну техніку, яка допомагатиме водіям долати складні ділянки руху.

Далекобійник Олександр прямує зі Львова до Києва. У Рівному зупинився на обід. Чоловік бідкається, дорога погана, ожеледь та налипання мокрого снігу ускладнюють рух транспорту.

Аби не утворювались кілометрові затори рятувальники облаштували в області чотири мобільні пункти надання допомоги водіям. Три - вздовж траси Київ-Чоп, біля Городища, Дубна та Радивилова. А четвертий - на Сарненській трасі. Намети працюють цілодобово, у них водії можуть перекусити та зігрітись. Залучили до ініціативи рятувальну техніку. Так допомагатимуть учасникам дорожнього руху долати складні ділянки траси та визволяти автотранспорт із заметів.

Інформацію про розташування наметів водії передаватимуть один одному через радіостанцію. Робота пунктів обігріву вздовж автотрас триватиме до закінчення складних метеорологічних умов. Така ініціатива, хоч із запізненням, надійшла зі столиці. Втім варто нагадати, що усю зиму як рятувальники так і полонені заметами водії пережили без пунктів обігріву.