Міська влада продовжує грошову підтримку талантів. Після літературної премії імені Уласа Самчука зорганізували наступну - мистецьку. Присуджуватимуть премію імені Георгія Косміаді у Рівному вперше, і це - найвища відзнака митців образотворчого мистецтва. Сьогодні в залі засідань міськвиконкому відбувся лише перший конкурсний тур. Мали відібрати кандидатів у наступний, проте неочікувано для всіх стало відоме ім'я володаря Премії. Хто ж отримав грошову винагороду свого таланту у 5 тисяч гривень?

Міську мистецьку премію у Рівному проводять спеціально до 24 березня - дня народження відомого художника Георгія Косміаді. Присуджують Премію лише разово - за творчий доробок в галузі образотворчого мистецтва. Кандидатів цього року не багато - лише троє. Сили пробує молодий художник Дмитро Личак з серію картин "Зникаючий світ" та "Портрети Полісся". Претендує на перемогу і авторський колектив з трьох скульпторів. Презентують власні пам'ятники у Пересопниці та Тернополі. А от відомого художника Костянтина Литвина подала Рівне нська організація Спілки Художників. Кажуть, небезпідставно.

На першому конкурсному турі Комітет таємним голосуванням визначає кандидатів до наступного. Одноголосно підтримують Костянтина Литвина. Тож неочікувано для всіх він проходить єдиним і автоматично стає переможцем. Оскільки художника на здобуття Премії висували посмертно, винагороду у п'ять тисяч гривень отримає його дружина. Така грошова підтримка талановитих рівнян не остання. Після літературної та мистецької премії міська влада планує чергову.

Нагородження переможця відбудеться в наступну п'ятницю. На церемонію спеціально з Німеччини приїде донька художника - Надія Косміаді. Вона і вручатиме грошову винагороду, диплом лауреата та нагрудний знак родині художника.