Бездомних псів стерилізують, але цуценята все одно народжуються. Собак у місті не меншає, нарікають рівняни, попри виділені для стерилізації та притулку кошти із міського бюджету. Немає місця для усіх чотирилапих і у притулках, які облаштували й утримують власним коштом небайдужі. Поки одні лікують й підгодовують тварин, інші скаржаться на хвостатих нікому непотрібних товаришів.

Уже тиждень Кіра Муравенко опікується бездомною собачою сім'єю. Довірливу до людей "Білку" із потомством жінка помітила напередодні 8 березня. З того часу тричі на день приносить їжу й теплого молока.

"Білку" з потомством, каже, намагалася прилаштувати до котрогось із притулків, які є у місті, але марно. Усе, що вдалося — розжитися будкою.

Притулок з околиці Рівного нікуди не зник. Усі вольєри тут заповнені, хоча й не мали б. Бо задумувався він, щоб тут проводити стерилізацію та утримувати чотирилапих тимчасово.

Задумане, каже, тільки почали виконувати. Торік за вересень-жовтеть встигли простерилізували 46 собак. Ще приблизно півторисотні простерилізував благодійний фонд "Умка". Та щоб безхатьки не приводили песенят, із кліпсами їх має бігати хоча б тисяча. Більше стерилізувати зможуть, переконані, якщо на території збудують міні-клініку, де оперуватиме ветеринар. Тоді псів не доведеться возити через усе місто.

Та поки про них дбають одні, інші — знущаються й вбивають.

Є й такі, що засуджують цю жінку.

Кіра Муравенко теж за те, щоб нікому непотрібних псів з вулиць зникли. П'яти цуценятам жінка шукає люблячих господарів.

А поки просить відгукнутися господарів приватних будинків, щоб до свого двору тимчасово перенесли будку. Щоб пси перестали жити на тротуарі.